ارتودنسی
ارتودنسی نامرئی
درمان ارتودنسی یکی از محبوبترین درمانهای حوزه دندانپزشکی است و تقاضا برای انجام این درمان همواره زیاد بوده است. علت این موضوع این است که بیشتر ما دندان های صاف و مرتبی نداریم و دندان هایمان نیاز به اصلاح دارند.اما بسیاری از افراد علی رغم نیاز به درمان ارتودنسی ، اقدامی انجام نمی دهند چون دوست ندارند با دندانهای سیم کشی بیرون بروند و دیگران آنها را با لبخند فلزی ببینند و یا هنگام صحبت کردن در موقعیتهای حساسی مانند سمینار یا مصاحبه های شغلی نتوانند کلمات را درست ادا کنند. متاسفانه در این مواقع خیلی از افراد به اشتباه مستقیما سراغ درمانهای زیبایی مانند کامپوزیت میروند و حاضرند با تراشیدن دندانها و … فقط دندانهایی زیبا داشته باشند درحالی که ارتودنسی شفاف یا همان الاینرها راه حلی برای این موضوع میباشد.
در درمان ارتودنسی نامرئی دیگر از براکت فلزی استفاده نمی شود و شما نگرانی از بابت سیم و براکت فلزی چسبیده به دندان ها ندارید.
ارتودنسی نامرئی یا الاینر شفاف چیست؟
ارتودنسی نامرئی در رشت
در ارتودنسی نامرئی از سیستمی برای حرکت دادن دندان ها استفاده می شود که بر خلاف براکت معمولی جلب توجه نمی کند و دیگران به سختی متوجه آن می شوند. ارتودنسی نامرئی شامل چند روش ارتودنسی است که محبوب ترین و معروف ترین آنها الاینر شفاف یا اینویزالاین می باشد.
الاینرهای شفاف نوعی از ارتودنسی است که از جنس پلاستیک شفاف بوده و اطراف دندان را محکم دربر می گیرد و با حرکات تدریجی دندان ها برای رسیدن به موقعیت ایده آل بر روی آن ها برنامه ریزی شده است.
نوع ارتودنسی که در کلینیک دکتر داجلیری ارائه میگردد ارتودنسی شفاف میباشد.
سیستمهای نوین الاینرهای شفاف جدیدترین تحول در درمانهای ارتودنسی هستند که نیاز این بخش از دندانپزشکی را به براکتهای معمول یا همان براکتهای سیم دار تا حد زیادی مرتفع کرده است.استفاده از این نوع درمان به مرور زمان جای خود را در دیگر درمانهای ارتودنسی نیز باز کرده است.
از مزایای دیگر الاینرهای شفاف میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- طراحی دیجیتال و سریع
- قابل پیش بینی بودن پایان درمان
- آنالیز و طرح درمان به کمک نرم افزارهای کامپیوتری
- عدم نیاز به قالب گیریهای مکرر
- استفاده از قالبهای شفاف که به زیبایی بیمار کمک بسزایی میکند
مراحل انجام ارتودنسی با الاینر شفاف
مراحل طی شده در ارتودنسی نامرئی به ترتیب زیر انجام میشود:
- گرفتن عکس های دقیق از فک و دندانهای بیمار و بررسی عکسها توسط متخصص ارتودنسی
- قالب گیری از دندانهای بیمار (که عموما به وسیله یک پرینتر سه بعدی صورت می گیرد)
- به وسیله یک نرم افزار مخصوص ارتودنسی، حرکتهایی که برای مرتب شدن دندانها لازم است به آنها می دهند.
- سپس وضعیت نهایی را با وضعیت اولیه دندانهای بیمار مقایسه می کنند و مقدار جابجایی که برای مرتب شدن هر دندان لازم است اندازه گیری می کنند.
- درست کردن تعدادی الاینر شفاف که بتوانند به همان میزانی که لازم است دندانها را حرکت دهند (مثلا 0.3 میلی متر)
- اگر قرار است طی 12 مرحله مرتب شدن دندانها انجام شود، به بیمار 12 عدد الاینر شفاف تحویل می دهند.
- بیمار هر یک از پلاک ها را به مدت یک الی دو هفته (22 ساعت در شبانه روز) استفاده می کند.