دندان های عقل (در حالت طبیعی و سالم) بلاخره باید روزی سر از لثه در بیاورند. اما در بسیاری از افراد اینگونه نیست. در واقع، دندان به جای آنکه در بازه زمانی خاص بیرون باشد، بنا به دلایلی کج شده و زیر لثه مدفون می شود.
اگر کاملا زیر خط لثه باشد می گوییم دندان نهفته است و اگر تا حدی بیرون آمده باشد میگوییم نیمه نهفته است. نهفتگی و نیمه نهفتگی دندان وضعیتی طبیعی نیست با این حال ما تا زمانی که دندان عقل نهفته و نیمه نهفته مشکلی برای بیمار ایجاد نکند، آن را خارج نمی کنیم. اما اگر این دندان باعث بروز مشکلات زیر شود حتما پروسه کشیدن دندان عقل در اولویت قرار خواهد گرفت.
جراحی دندان عقل نهفته
اگر دندان عقل از لثه خارج نشود و بیرون نیاید نیاز به جراحی دارد این دندان را دندان عقل نهفته مینامند. در این شرایط با برش لثه و متناسب با شرایط دندان، آن را خرد کرده و تکه تکه خارج میکنند. باید بدانید که جراحی دندان عقل نهفته با بیحسی انجام میشود و حین جراحی دردی را حس نمیکنید.
جراحی دندان عقل نیمه نهفته
در واقع اگر دندان عقل شما مانند دندانهای دیگر رشد کرده باشد به روشهای متداول و عادی کشیده خواهد شد و نیازی به جراحی دندان عقل نیست. اما اگر دندان عقل بهطور کامل از لثه خارج نشود و مقداری از آن در لثه بماند، نیاز به جراحی دارد که به این دندان، دندان عقل نیمه نهفته میگویند. جراحی دندان عقل نیمه نهفته توسط دندانپزشک انجام میشود و ضروری است که هر چه سریعتر دندان عقل نیمه نهفته جراحی شود زیرا میتواند سبب التهاب لثه و عفونت آن شود.
نمونه جراحی دندان عقل نهفته توسط دکتر سعید داج لیری