جراحی سینوس لیفت

علت جراحی سینوس لیفت

ایمپلنت دندان روشی مناسب برای جایگزینی دندان از دست رفته است. اما در برخی افراد دندانپزشک با معاینه و عکسبرداری متوجه می‌شود که استخوان فک نمی‌تواند از ایمپلنت حمایت کند. برای چنین افرادی جراحی لیفت سینوس ضروری است. با انجام این عمل ایمپلنت راحت‌تر داخل استخون فک قرار گرفته و عوارض بعد از کاشت کاهش پیدا می‌کند.

در این جراحی بین دندان‌های آسیاب و پرمولر استخوان اضافه می‌شود تا مقدار استخوان فک بالا افزایش پیدا کند. برای ایجاد فضای کافی باید غشای سینوس به سمت بالا حرکت کند. به همین دلیل به این جراحی، لیفت سینوس می‌گویند. سینوس‌ها حفره‌های پر از هوا هستند که در قسمت بالا و پشت فک بالا قرار گرفته‌اند. با پیوند استخوان در این حفره‌ها فضای کافی برای قراردادن ایمپلنت ایجاد می‌شود.

چه کسانی باید لیفت سینوس را پیش از کاشت ایمپلنت دندان انجام بدهند؟

گاهی اوقات برای کاشت ایمپلنت دندان در رشت ، به علت باریک بودن استخوان فک بالا و عدم توانایی آن در پشتیبانی ایمپلنت، نیاز به آمادگی های خاصی مانند لیفت سینوس وجود دارد. لیفت سینوس در مواردی هم که سینوسها خیلی به فک بالا نزدیک هستند و فضای کافی برای ایمپلنت وجود ندارد انجام می شود.به عبارت دیگر برای کاشت ایمپلنت فک بالا در شرایطی که استخوان بالا باریک است و نمیتواند ایمپلنت را پشتیبانی نماید، لیفت سینوس لازم است.

عمل لیفت سینوس جراحی ای است که در آن با افزودن مواد پیوندی استخوان، قاعده استخوانی محکم و کافی برای پشتیبانی ایمپلنت دندان فراهم می شود. 

توضیحات تکمیلی جراحی سینوس لیفت - دکتر سعید داجلیری

سینوس ماگزیال که در ناحیه بالای دندان های پره مولر و مولر استخوان بالا قرار دارد،یک حفره حاوی هوامیباشد. این حفره در هر دو طرف صورت قرار گرفته است.  وظیفه  آن مرطوب سازی و گرم کردن هوایی است که ما در شبانه روز به صورت دائم تنفس می کنیم.

با در نظر گرفات این موضوع این سوال مطرح میشود که چه زمانی نیاز به جراحی پیدا میکند ؟

یکی از محدودیت ها و دغدغه هایی  که ممکن است در حین جراحی ایمپلنت و  قرار دادن فیکسچر در استخوان فک بالا با آن مواجه شویم، افزایش فضای سینوس ماگزیال به سمت پایین و گسترش آن در پی عواملی مانند موارد زیر میباشد : افزایش سن بیمار، کندن دندان های خلفی، تحلیل استخوان ناشی از بیماری های پریودنتال و…

روش درمان به این صورت میباشد که :

نحوه بالا بردن کف سینوس ماگزیال به دو روش open یا window lateral و closed یا crestal انجام می گردد.

 

 

جراحی سینوس لیفت دکتر داجلیری دندانپزشکی

زمانی که ارتفاع عمودی استخوان ماگزیال کمتر از  5mm باشد،  توصیه می شود از تکنیک open استفاده شود.

در این تکنیک بعد از جراحی فلپ لثه و کنار زدن بافت نرم آن ، با ایجاد حفره در سطح استخوان کورتیکال میتوان به دیواره جانبی سینوس دسترسی پیدا کرد.  و  در مرحله بعدی به آرامی غشای سینوس کنار  زده می شود و فضای خالی ایجاد شده توسط مواد پیوندی ( آلوگرافت ها، و زنوگرافت ها و …) پر خواهد شد و در پایان جراحی روی حفره به کمک غشاء مصنوعی (ممبرین) پوشانده می شود.

و زمانی که ارتفاع عمودی استخوان ماگزیال حداقل ۵ میلی متر باشد،  توصیه می شود از تکنیک close استفاده شود.

در  روش close  جراحی سینوس ناحیه استئوتومی پس از دریل های اولیه کرست استخوان آماده میگردد. بعد از شکستگی کنترل شده استخوان کف سینوس ،مواد پیوندی به آرامی از طریق ضربه های مکرر استئوتوم با یک چکش مخصوص به سمت سینوس ماگزیال فشار داده میشود. 

نکته پایانی و مهم اینکه جراحی های لیفت سینوس برای بیماران نیازمند میتوانند همزمان با جراحی های ایمپلنت در آن ناحیه انجام شوند.