طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟

آیا ایمپلنت مادام العمر است ؟بررسی عوامل موثر بر آن (آپدیت ۲۰۲۴)

طول عمر ایمپلنت

فهرست مطالب

عمر ایمپلنت دندان !

واقع بینانه عمر ایمپلنت چند سال است ؟

اگر بخواهیم واقع‌بینانه به مسئله نگاه کنیم، دندان‌های طبیعی انسان دائمی نیستند. زیرا پس از مدتی، به دلایل مختلفی مانند پوسیدگی، شکستگی و خراشیدگی، ژنتیک و … کارایی خود را تا حد زیادی از دست می‌دهند و در نهایت به زائده‌های دردناکی تبدیل می‌شوند که نیاز به کشیدن و جایگزینی دارند. از این رو، ایمپلنت‌های دندانی نیز نمی‌توانند به‌عنوان یک جایگزین دائمی و همیشگی برای دندان‌های از دست رفته محسوب شوند. با این حال، در مقایسه با سایر روش‌های جایگزینی دندان، ایمپلنت‌ها دارای دوام و طول عمر بیشتری هستند.

دوام و طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟ چگونه می‌توان عمر ایمپلنت دندان را افزایش داد؟ چه عواملی بر میزان ماندگاری ایمپلنت تأثیر می‌گذارند؟ و چه عواملی ممکن است طول عمر ایمپلنت دندان را کاهش دهند؟ این‌ها پرسش‌هایی هستند که اغلب افراد قبل از تصمیم‌گیری برای کاشت ایمپلنت دندانی با آن‌ها مواجه می‌شوند.

ایمپلنت‌های دندانی یکی از پیشرفته‌ترین روش‌های جایگزینی دندان‌های از دست رفته هستند و به دلیل مزایای فراوان، از جمله ظاهر طبیعی، عملکرد عالی و طول عمر طولانی، محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند. اما سوالات بالا بخشی از دغدغه های افراد برای جراحی ایمپلنت دندان در رشت میباشد. در این تئتمه این مقاله، قصد داریم به بررسی دوام و طول عمر ایمپلنت دندان و همچنین روش‌های مؤثر برای بر اساس نتایج تحقیقات علمی و تجربیات بالینی بپردازیم.

 

ایمپلنت دندان در رشت

مهمترین نکاتی که در افزایش و یا کاهش طول عمر ایمپلنت موثر است 

همان طور که در بخش قبل نیز به آن اشاره کردیم، با رعایت یک سری نکات و انجام دستورالعمل ها می توان دوام و طول عمر ایمپلنت دندان را افزایش داد. در واقع این عوامل دست به دست هم داده و موجب ماندگاری بیشتری ایمپلنت های دندانی می شود. بدین منظور عوامل اصلی و مؤثر بر افزایش طول عمر ایمپلنت دندان به شرح زیر عبارت است از:

تجربه و تخصص ایمپلنتولوژیست
دندانپزشکان متخصص کاشت یا ایمپلنتولوژیست ها یکی از عوامل مؤثر بر عمر دندان ایمپلنت شده هستند. به دلیل اینکه هرچه تجربه و تخصص ایمپلنتولوژیست بیشتر باشد، با اشراف و تسلط کامل به آخرین متدهای روز دندانپزشکی، کاشت ایمپلنت را انجام می دهد. از این رو نه تنها کیفیت و ماندگاری ایمپلنت دندان افزایش می یابد، بلکه احتمال پس زدن ایمپلنت به حداقل میزان ممکن می رسد. بنابراین در صورتی که قصد کاشت ایمپلنت دارید، حتماً به دندانپزشک متخصص و حرفه ای ایمپلنت دندان مراجعه نمایید.

استفاده از برندهای معتبر ایمپلنت
طبق تحقیقات و بررسی های به عمل آمده درخصوص طول عمر ایمپلنت های دندانی و همچنین درصد شکست آنها به این نتیجه دست یافتیم که استفاده از ایمپلنت های بی کیفیت و نامعتبر عامل اصلی بروز این قبیل مشکلات است. بدین ترتیب با انتخاب و استفاده از بهترین برند ایمپلنت می توانید ضمن افزایش دوام و طول عمر ایمپلنت دندان، از هر گونه مشکل احتمالی جلوگیری به عمل آورید. البته باید توجه داشته باشید که ایمپلنتولوژیست ها اغلب از برندهای معتبر ایمپلنت برای کاشت دندان استفاده می کنند. برای آشنایی بیشتر با بهترین برندهای ایمپلنت دندان در سال ۲۰۲۳ می توانید با کارشناسان ما در وب سایت دکتر وزیری ارتباط برقرار نمایید.

انجام جراحی پیوند لثه و بازسازی استخوان فک
برای موفقیت آمیز بودن کاشت ایمپلنت می بایست بافت لثه و میزان تراکم استخوان فک بیمار در حد مطلوب قرار داشته باشد. بر همین اساس در صورت مشاهده هرگونه علائم تحلیل لثه و کمبود تراکم استخوان، جراحی پیوند استخوان برای کاشت ایمپلنت یا متخصصین جراحی لثه انجام می شود. البته قبل از انجام این سری از جراحی های تکمیلی، بیمار مورد آزمایش های تخصصی قرار گرفته و سپس دندانپزشک براساس تصاویر رادیوگرافی و نتایج آزمایش ها در این باره تصمیم گیری می کند.

سلامت عمومی بیمار
سلامت عمومی افراد متقاضی کاشت ایمپلنت دندان نیز یکی دیگر از عوامل تعیین کننده کیفیت و ماندگاری ایمپلنت می باشد. به دلیل اینکه بسیاری از بیماری ها نظیر نارسایی قلبی، دیابت، سرطان، ضعف سیستم ایمنی بدن، تالاسمی، هموفیلی و … کاشت ایمپلنت دندان را با مشکل مواجه می سازد. بر همین اساس سلامت عمومی بیمار اهمیت فراوانی دارد و ایمپلنتولوژیست ها قبل از اقدام به کاشت ایمپلنت اقدام به انجام معاینات و آزمایش های تخصصی می کنند. تا در صورت تشخیص و شناسایی هرگونه مشکل، اقدامات لازم جهت کنترل بیماری و تضمین کیفیت و ماندگاری ایمپلنت دندان انجام شود.

برای مطالعه بیشتر در این زمینه میتوانید به مقاله ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی مراجعه کنید.

رعایت بهداشت دهان و دندان
یکی دیگر از عوامل مهم و تأثیرگذار بر طول عمر ایمپلنت های دندانی رعایت بهداشت دهان و دندان است. حفظ سلامت دهان و دندان ها پس از کاشت ایمپلنت از بروز هرگونه التهاب، تورم و عفونت جلوگیری نموده و بدین ترتیب عمر دندان ایمپلنت شده نیز بیشتر خواهد شد. بدین منظور با استفاده روزانه از مسواک (دوبار در روز) و نخ دندان پس از خوردن مواد غذایی می توانید سلامت دهان و دندان خود را حفظ کرده و از تحلیل لثه و آسیب به استخوان فک جلوگیری کنید.

نکته قابل توجه اینکه؛ رعایت توصیه ها و دستورالعمل های دندانپزشک، رعایت بهداشت دهان و دندان و انجام چکاب های دوره ای نیز موجب افزایش دوام و طول عمر ایمپلنت دندان می شود. بنابراین این سه مورد مهم را مدنظر قرار داده و پس از کاشت ایمپلنت های دندانی در انجام آنها کوشا باشید. تا علاوه بر جلوگیری از بروز هرگونه التهاب، تورم و عفونت از کیفیت و طول عمر ایمپلنت دندان برای مدت زمان طولانی بهره مند شوید.

نتایج تحقیقات علمی

کاشت ایمپلنت های دندانی یکی از روش های نوین و مؤثر برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته است. در این میان دوام و طول عمر ایمپلنت دندان مورد توجه بیماران و دندانپزشکان قرار دارد. به طوری که ایمپلنتولوژیست ها با رعایت تمامی دستورالعمل ها و همچنین استفاده از جدیدترین متدهای روز دندانپزشکی اقدام به کاشت ایمپلنت های دندانی می کنند. شما نیز اگر می خواهید شاهد افزایش عمر ایمپلنت دندان باشید، می بایست با حفظ سلامت جسمی و رعایت بهداشت دهان و دندان به ایمپلنتولوژیست های حرفه ای و با تجربه مراجعه کنید. 

نتیجه‌گیری

طول عمر ایمپلنت‌های دندانی به عوامل متعددی بستگی دارد، از جمله کیفیت مواد، مهارت جراح، مراقبت‌های بهداشتی دهان و دندان، شرایط سلامت عمومی و عادات زندگی. با رعایت این موارد و انتخاب یک جراح ماهر، می‌توان انتظار داشت که ایمپلنت دندانی بیش از 20 سال دوام بیاورد. بنابراین، ایمپلنت‌های دندانی نه تنها از نظر زیبایی و عملکرد، بلکه از نظر طول عمر نیز یک گزینه عالی برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته هستند.

ساختار و اجزای ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان معمولاً از سه بخش اصلی تشکیل شده است: پایه ایمپلنت (که به عنوان ریشه مصنوعی در استخوان فک قرار می‌گیرد)، اباتمنت (که به پایه ایمپلنت متصل می‌شود) و تاج (که روی اباتمنت قرار می‌گیرد و به عنوان دندان مصنوعی عمل می‌کند). پایه ایمپلنت از تیتانیوم یا زیرکونیا ساخته می‌شود که هر دو ماده از نظر سازگاری با بافت‌های بدن و مقاومت در برابر خوردگی بسیار مناسب هستند.

چرا ایمپلنت در دسته دندان های دائمی قرار گرفته است؟

 طبق تحقیقات و بررسی های به عمل آمده در زمینه جراحی و کاشت ایمپلنت های دندانی به این نتیجه دست یافتیم که ایمپلنت دندان به دو دلیل اصلی و مهم در زمره دندان های مصنوعی دائمی قرار می گیرد. مورد اول اینکه پایه و تاج که از اجزای تشکیل دهنده ایمپلنت دندان هستند از مواد با کیفیت و مستحکم ساخته می شود. بدین صورت که پایه ایمپلنت از جنس تیتانیوم و تاج دندان از جنس سرامیک است. از این رو ضمن داشتن استحکام و مقاومت بالا، به نسبت دوام و طول عمر ایمپلنت نیز افزایش می یابد. مورد دوم نیز مربوط به نحوه کاشت این نوع از دندان مصنوعی است.

همان طور که در سایت periodontal.com نیز در مورد ماندگاری ایمپلنت دندان آمده است: A dental implant is an artificial tooth and root system. It consists of an implant root, an abutment, and a crown. The implant root is a titanium post with threads (ridges) like a screw. The implant root is surgically placed in the jaw bone. Titanium is a biocompatible material that will fuse with the bone through a process called osseointegration. This process takes a few months, but once a solid bond is formed, it can last for many years.

با توجه به اینکه فیکچسر ایمپلنت درون استخوان فک کاشته می شود؛ و به دلیل پیوند استخوان فک با پایه تیتانیومی، استحکام ایمپلنت به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت. تا جایی که از ایمپلنت های کاشته شده، می توان مثل دندان های طبیعی استفاده کرد. با این توصیف می توان گفت کیفیت اجزای سازنده ایمپلنت تأثیر بسزایی در دوام و طول عمر ایمپلنت دندان دارد.

میزان طول عمر ایمپلنت دندان ، و در واقع پاسخ ” طول عمر ایمپلنت چقدر است ؟” به عوامل مختلفی بستگی دارد.

طول عمر ایمپلنت

طول عمر ایمپلنت چند سال است؟
به طور معمول طبق منابع علمی و تجربی بررسی شده طول عمر ایمپلنت های دندانی بین ۱۵ تا ۲۰ سال است.در واقع میتواند به 20 سال برسد. البته دوام و طول عمر ایمپلنت دندان تحت تأثیر عواملی نظیر کیفیت اجزای ایمپلنت، نحوه کاشت و رعایت بهداشت دهان و دندان قرار دارد. تا جایی که اگر ایمپلنت به بهترین شکل ممکن کاشته شود و بیمار تمامی نکات مراقبتی را رعایت کند، ممکن است عمر ایمپلنت به بیش از ۲۰ تا ۲۵ سال نیز برسد. بنابراین اگر به مرکز خوب ایمپلنت دندان مراجعه نمایید و به بهداشت دهان و دندان ها اهمیت دهید، قطعاً ایمپلنت های دندانی مدت زمان زیادی همراه شما خواهند بود.

بنابراین طول عمر ایمپلنت دندان از نکات مهم در انتخاب آنهاست. با مراقبت و رعایت اصول بهداشتی دهان و دندان ، می تواند با افزایش عمر ایمپلنت بیمار را از مشکلات دندانی بی نیاز نماید.

عواملی که بر طول عمر ایمپلنت تأثیر می‌گذارند:

  1. جنس و کیفیت مواد: تیتانیوم و زیرکونیا موادی هستند که به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی و سازگاری با بافت‌های بدن، برای ساخت پایه ایمپلنت استفاده می‌شوند. تحقیقات نشان داده‌اند که این مواد می‌توانند بیش از 20 سال دوام بیاورند، البته به شرطی که به خوبی نگهداری شوند .

  2. مهارت جراح: مهارت و تجربه جراح در کاشت ایمپلنت نقش بسیار مهمی در موفقیت و طول عمر آن دارد. جراحی که با تکنیک‌های پیشرفته و دقت بالا عمل کند، می‌تواند میزان موفقیت ایمپلنت را به‌طور قابل توجهی افزایش دهد .

  3. بهداشت دهان و دندان: مراقبت‌های منظم از دهان و دندان، از جمله مسواک زدن روزانه و استفاده از نخ دندان، می‌تواند به جلوگیری از عفونت‌های باکتریایی و التهاب‌های لثه کمک کند، که این عوامل می‌توانند طول عمر ایمپلنت را افزایش دهند .

  4. شرایط سلامت عمومی: بیماری‌هایی مانند دیابت و پوکی استخوان می‌توانند بر سلامت استخوان و توانایی بدن در بهبود پس از جراحی تأثیر بگذارند. مدیریت مناسب این شرایط می‌تواند به بهبود موفقیت ایمپلنت کمک کند .

  5. عادات زندگی: عادات ناسالم مانند سیگار کشیدن می‌تواند به طور منفی بر طول عمر ایمپلنت تأثیر بگذارد. ترک سیگار و پیروی از سبک زندگی سالم می‌تواند به بهبود طول عمر ایمپلنت کمک کند .

در کل میتوان به این موضوع نیز اشاره کرد که که بیماران  با وضعیت جسمی، بهداشتی، معیشتی و اجتماعی مختلفی برای دریافت درمان ایمپلنتبه کلینیک دندانپزشکی دکتر سعید داجلیری مراجعه میکنند. در نتیجه می توان اینطور گفت که نتیجه و پایان درمان و روند برای تمام آنها یکسان نیست. به طور مثال عمر ایمپلنت دندان بیمارانی که دخانیات مصرف میکنند، دیابت دارند و یا بیماری های زمینه ای دیگری دارند و یا بهداشت دهان و دندان را رعایت نمی کنند بسیار با یکدیگر متفاوت است.

 

راه های ارتباط با دکتر سعید داج لیری دندانپزشک

بدین منظور دکتر  سعیدداجلیری به عنوان یکی از دندانپزشکان فعال حوزه ایمپلنت در استان گیلان، میزبان شما مراجعین محترم است و بهترین خدمات را در اختیار شما قرار خواهد داد.از طریق  راه های زیر میتوانید با دکتر داجلیری دندانپزشک ایمپلنت در رشت ارتباط برقرار نمایید.

مشاوره با ما   
تماس با ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *